فراخوان طراحی و تولید بسته آموزشی محتوای الکترونیکی به صورت بروشور و پوستر
از همکاران گرامی دعوت می شود در صورت تمایل در شرکت فراخوان تولید محتوای الکترونیکی به صورت پوستر و بروشور آثار خود را تا 30آذر 1392 به واحد تکنولوژی آموزشی اداره آموزش و پرورش فومن ارایه دهند.
کلیه آثار همکاران به نام آنان به استان ارسال شده. و در منطقه از نفر برتر تقدیر و قدر دانی به عمل خواهدآمد.
شرایط پوسترو بروشور به شرح ذیل می باشد:
- · بروشور
بروشور یا جزوات چاپی نوعی رسانه یا نشریه هستند که حاوی اطلاعات مختلفی می باشند. این ابزار به منظور اطلاع رسانی مورد استفاده قرار می گیرد. گاهی بروشورها بین افرادی که در سمینارها و یا سخنرانی ها شرکت می کنند داده می شود تا اطلاعاتی در مورد آن جلسه و یا کنفرانس در اختیار شرکت کنندگان قرار داده شود. بروشور ها به صورت تک صفحه ای، دو لت، سه لت هستند. بروشورهای دو لت یا دو صفحه ای در هر دو روی صفحه حاوی مطالب چاپ شده هستند و از وسط تا می شوند. بروشورهای سه لت نیز دو رو چاپ می شوند ولی سه تا می خورند. از انواع دیگر بروشور، بروشور Z و C را نام برد.
یک بروشور تاثیرگذار می تواند به مخاطب آموزش دهد، شناخت و باور خوبی نسبت به موضوع مورد نظر در اختیار او قرار دهد، یادگیری را بهبود بخشد. در اینجا چند مورد را برای کمک به طراحی یک بروشور خوب معرفی می کنیم:
1. داشتن مفهوم، مضمون و ساختار مناسب
2. خلاقانه بودن
3. دانستن سایز مناسب
4. استفاده از وضوح (resolution) بالا
5. استفاده از فونت
6. استفاده از عنوان، چارت و تصویر
7. خلق یک طرح جلب توجه کننده
8. قرار دادن یک جلد یا کاور جذاب
9. بروشور را طوری طراحی کنید که ارزش نگه داشتن داشته باشد
اگر بروشور طرح مناسبی داشته باشد حاوی مطالب مهم و مفیدی باشد، ممکن است توجه و علاقه مخاطب را بالا ببرد. بروشور باید واجد آیتم هایی باشد که ارزش آن را افزایش دهد. در طراحی بروشور نهایت خلاقیت خود را به کار ببرید. از تصاویر و اشکال مختلف برای زیباتر شدن آن استفاده کنید. در مورد طراحی بروشور نکاتی وجود دارد که باید حتما آنها را به یاد بسپارید. از آنجا که شما یک طراح هستید، وظیفه شما است که مخاطب را تحت تاثیر قرار دهید و او را به عمل وادار کنید. مخاطب برای رسیدن به اهداف خود به شما متکی است، پس باید بهترین را به او تقدیم کنید.
قالب تهیه بروشور آموزشی
ü تعداد کلمات بکار رفته در بروشور باید حداکثر 700 کلمه باشد.
ü بروشور باید در اندازه A4 به صورت سه لایه (آکاردئونی) همراه با تصاویر و شکل های مناسب طراحی شود.
ü صفحه اول بروشور الزاماً باید به طراحی جلد (عنوان مطلب، مشخصات تهیه کننده، تصاویر مرتبط و...) اختصاص یابد.
ü عکس ها و شکل های استفاده شده در فایل نهایی بروشور ها باید از کیفیت(رزولوشن) dpi 300 برخوردار باشند.
ü حداقل تعداد عکس های به کار رفته در بروشور آموزشی باید 5 عکس باشد.
ü فایل ابتدایی اثر باید در قالب JPG و با حجم حداکثر 1 مگابایت ارسال شود.
ü شرکت کنندگان محترم می بایست آثار خود را علاوه بر قالب های ثابت به صورت فایل لایه باز نیز ارسال فرمایند.
ü محتوای ارایه شده بصورت الکترونیکی خواهد بود.
ü با توجه به نظر دفتر محترم متوسطه دوم (نظری) محتوای الکترونیکی در قالب power point مورد قبول نمی باشد لذا همکاران محترم می توانند از نرم افزار 2010 Publisher Microsoft Office و یا دیگر نرم افزارهای تولید محتوای الکترونیکی بهره بگیرند. ( لازم به یاداوری است که سرگروه های محترم در صورت استفاده از نرم افزارهای دیگر باید نوع نرم افزار بکار رفته در تولید محتوای الکترونیکی را مشخص نمایند).
ü موضوعات در حوزه مطالب مطرح در کتاب های زبان انگلیسی پایه های دوره دوم متوسطه (نظری) و آزاد می باشد.
- · پوستر
به ورقه يا تابلوهايي اطلاق مي شود كه به منظور انتقال صريح ، روشن ، جالب توجه و ارزان قيمت اطلاعات و يا ترويج طرز فكرها ، ايده ها و ارزشها بكاربرده مي شوند .
انواع پوسترها
پوسترها را مي توان به دو صورت تك نظري و چندنظري تقسيم نمود :
الف ) پوستر تك نظري : ورقه و يا تابلوهايي هستند كه روي آنها جمله اي كه با يك نظر قابل خواندن و نوشتن باشد ، نوشته شده بدون آنكه نيازي به توضيح شفاهي در آن باشد و در حقيقت درك اين پوسترها نياز به هوش و معلومات خاصي نداشته و بيشتر از طريق حواس صورت مي گيرد.
ب ) پوسترهاي چندنظري: براي جلب توجه ، القا ايده و تشويق فراگيران به انجام كار به خصوصي مورد استفاده قرار مي گيرند و مهمترين تفاوتي كه با پوسترهاي تك نظري دارند ، صرف وقت بيشتر براي درك منظور منعكس شده در پوستر هاي چند نظري است . معمولاً پوسترهاي چندنظري مطالب و تصاوير زيادي را در خود جاي مي دهند اين تصاوير ممكن است حالت زنجيرواري را به خود گرفته و بيننده را براي خواندن مطالب و ارتباط بين تصاوير ، مدتي در جلوي خود نگه دارند.
اصول تهيه پوسترها
براي تهيه پوسترها ، در نظر گرفتن اصولي كه در ذيل مورد بحث قرار مي گيرند ، به كارايي آنها كمك شايان توجهي را خواهند كرد :
1- از علايمي استفاده شود كه براي بیشتر فراگیران قابل فهم باشند .
2- فقط يك پيام در پوستر گنجانده شود ايده هاي بيش از حد ، باعث سردرگمي فراگيران و شلوغي پوستر مي شود .
3- پوستر بايد خلاصه باشد به اين معني كه بتوان آن را در مدت كوتاهي مطالعه نمود بنابراين حروف بكار رفته بايد خوانا و درشت بوده بطوريكه بتوان آن را از فاصله نسبتاً دور خواند.
4- پوسترهاي خوب داراي تصاوير زيادي نیستند و تنها شامل طرحهايي می باشد كه منظور را بيان مي كنند و در حقيقت پوسترها بايد ساده تهيه شوند .
5- پوسترها بايستي بديع ، جالب و نو باشند . اين مطلب شامل كليه جنبه هاي مربوط به تهيه آن نظير كلمات و جملات ، طرحها و روابط بين عناصر تشكيل دهنده آنها مي شود . بطور خلاصه ، تهيه كننده بايد در فكر پيدا كردن سوژه اي باشد كه تا آن لحظه به فكر كسي نرسيده باشد .
6 - پوسترها را مي توان تنها به يك نوشته و يا تيتر خلاصه نمود ؛ اينگونه نوشته ها مدت زيادي در خاطر فراگيران باقي مي ماند. یعنی اينكه امكان تثبيت بيشتر آنها در خاطره بالا رود.
7- نحوه قرار گرفتن قسمتهاي مختلف پوستر از جمله تيترها و عناوين آنها از جمله متغيرهايي هستند كه در ميزان تاثير برفراگيران دخالت فراوان دارد .
8- رنگها هميشه مبين ايده ها و احساسات بوده و هستند و چنانچه به طرز صحيحي از آنها استفاده شود، مي توانند تاثير بسزايي بر روي بيننده باقي بگذارد بنابراين نبايد از رنگها به عنوان تزئين استفاده نمود.
9- پوستر آموزشی باید در حداکثر 300 کلمه و همراه با تصاویر و شکل های مناسب باشد.
10- عکس ها و شکل های استفاده شده در فایل نهایی پوستر ها باید از کیفیت(رزولوشن) dpi 300 برخوردار باشند.
11- شرکت کنندگان محترم می بایست آثار خود را علاوه بر قالب های ثابت به صورت فایل لایه باز نیز ارسال فرمایند.
12- محتوای ارایه شده بصورت الکترونیکی خواهد بود.
13- با توجه به نظر دفتر محترم متوسطه دوم (نظری) محتوای الکترونیکی در قالب power point مورد قبول نمی باشد لذا همکاران محترم می توانند از نرم افزار 2010 Publisher Microsoft Office و یا دیگر نرم افزارهای تولید محتوای الکترونیکی بهره بگیرند. ( لازم به یاداوری است که سرگروه های محترم در صورت استفاده از نرم افزارهای دیگر باید نوع نرم افزار بکار رفته در تولید محتوای الکترونیکی را مشخص نمایند).
14- موضوعات موضوعات در حوزه مطالب مطرح در کتاب های زبان انگلیسی پایه های دوره دوم متوسطه (نظری) و آزاد می باشد.